duwawa.reismee.nl

Barkerville

We konden er gisteren geen genoeg van. Dus staan we om half negen weer binnen bij de receptie van Barkerville. We hebben het Chinatown gedeelte nog niet gezien. En we willen om tien uur met de gids mee die in 75 minuten een rondleiding door het historische stadje voor gaat. Het blijft bijzonder om hier rond te lopen. 107 gebouwen zijn in originele staat de andere 43 gebouwen zijn nagemaakt. Op dit tijdstip (9 uur) is het al zeker 30 graden C. We slenteren wat tussen de gebouwen door. Er is nog niet veel volk op de been. We melden ons om 10 uur bij het paviljoen vanwaar de rondleiding start. Miss Bella, in hoepelrok en aanverwante kledij uit ongeveer 1860, heet de groep van een twintigtal personen welkom. Luid en duidelijk en met hier en daar een grap leidt ze ons op geanimeerde wijze door het stadje. We beginnen bij de kerk en via de school, een vroegtijdige B&B, de notaris, de kapper, het postkantoor, een hotel, een proviand winkel, diverse saloons, een advocatenkantoor, het gouvernements gebouw, het theater, de smederij en de drukkerij komen we bij de toegang tot het eerste Chinatown in Canada. Hier eindigt de meer dan interessante tour. We drinken koffie, chocolademelk en rootbeer in een saloon. 

We kijken nog bij de smid en gaan foto’s posten bij de weblog. Om half 12 verlaten we dit paradijs. Op naar lac la Hache. Via Wells rijden we terug naar Quesnel. Daar nemen we route 97 (Cariboo Highway) naar ons einddoel. In Williams Lake doen we boodschappen. Het landschap wordt vlakker, weide landschap met koeien en paarden ontvouwt zich voor onze ogen. Broer en zus brengen ons veilig naar de eindbestemming. We hebben ruime keuze uit campings. We kiezen er eentje in een bos met ruime plekken. Er is geen incheckbalie. De betaling wordt later aan huis opgehaald, we zoeken een mooi plekje in de buurt van het toiletgebouw. Helaas geen douche. Dan slaan we maar een keertje over. Niet erg met deze hitte....

De prachtige zalm die we gekocht hebben, wordt door Erik professioneel bereid op het houtvuur. Met assistenten Duco en Wessel komt er een heerlijke maaltijd op tafel. Gepofte aardappelen, zalm, broccoli, peentjes en aardappelsalade. De wijn maakt het geheel af. De afwas gebeurt bij de waterkraan. Opruimen doen we gezamenlijk. Wessel en Aniek doen een kruiswoordraadsel. De rest leest of Netflixt.

Morgen naar Lillooet.

Lieve groet.

Reacties

Reacties

Nel

Barkerville zag er live ook gezellig uit.?

Karin

Zoals intussen gewend, weer een leuk verhaal.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!